Връщат част от мерките при над 200 болни

11:05, 07 юли 20 / Политика 25 3286 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

"Преминавайки границата от 200 болни на ден, ще е сигнал, че трябва да се възстановят част от мерките", каза министърът на здравеопазването Кирил Ананиев при откриването на новия ядрено-магнитен резонанс, който беше монтиран в УМБАЛ "Св. Иван Рилски", съобщи БНТ.

174 нови случая на коронавирус у нас, има още 4 жертви

Вече дни наред бройката на заразените с COVID-19 у нас минава над 150. Изключение прави единствено този понеделник, когато новозаразените бяха едва 63, но тогава от здравното министерство отчетоха по-малък брой направени тестове. В събота бяха отчетени рекордните 182-ма пациенти с коронавирус. В неделя бройката намаля до 180, а днес са 174.

Здравният министър уточни, че засега не се предвиждат нови мерки, но това не означавало, че процесът на развитие на заразата не се наблюдава. „Ако наистина ескалира, ние сме готови във всеки един момент да вземем необходимите мерки. Просто трябва да спазваме дисциплината и дистанцията, както и да носим маски”, призова Ананиев.

Удължават извънредната епидемична обстановка до края на юли

След среща на Националния оперативен щаб с премиера в понеделник, беше взето решение за удължаване на извънредната епидемична обстановка с две седмици, т.е до края на юли.

Днес премиерът Бойко Борисов разпореди на здравния министър Кирил Ананиев и на Щаба да продължат усилията за укрепване на болничните заведения, в които се лекуват пациенти с Covid-19, така че да разполагат с всичко необходимо – лични предпазни средства, лекарства, дезинфектанти, както и с необходимия кадрови ресурс.

 
Напишете коментар
Коментари: 1
1 Бойко Господинов 12:41, 07 юли 20

Все пак зависи колко ще са тестваните, нали? Засега процента новооткрити носители на антитела спрямо броя тествани е 5-6

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама