Сърбия отново въвежда полицейски час заради COVID-19

21:53, 07 юли 20 25 2658 Шрифт:
Редактор:

Сърбия ще въведе отново полицейски час този петък, след като страната се бори с тревожен втори пик на заразени с коронавируса, съобщи президентът Александър Вучич.

Решението дойде след като бяха регистрирани 13 смъртни случая през последните 24 часа, което е рекорд за Сърбия, която е регистрирала повече от 16 700 инфекции сред население от около седем милиона, съобщава БГНЕС.

"От петък предстои дълъг комендантски час, който ще завърши в понеделник", заяви президентът на пресконференция.

„Правителственият кризисен екип, който отговаря за овладяването на пандемията, ще реши дали мярката ще се приложи в цялата страна или само за столицата Белград”, каза той.

Заразени с COVID-19 сърби настояват да влязат в Гърция

Новата вълна от случаи идва след като страната бързо отмени своите мерки за блокиране, за да позволи спортни събития и провеждането на национални избори през юни.

Оттогава ежедневните инфекции нараснаха до над 300 ежедневно.

„Здравната система на страната сега е затрупана с близо 4000 пациенти с коронавирус. Никой не може да издържи на тези числа. Не искаме да убиваме нашите лекари", заяви Вучич.

В страните на Балканите сега се наблюдава крачка назад в овладяването на пандемията след първоначален успех в преодоляването на техните огнища на COVID-19.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама