ЕП окончателно прие пакета "Мобилност"

15:25, 09 юли 20 25 1991 Шрифт:
Юлиан  Тодоров Редактор: Юлиан Тодоров

Европейският парламент е приел окончателно пакета "Мобилност", съобщи транспортната комисия в профила си в социалната мрежа "Туитър". Според публикацията това ще даде "яснота за командироването на шофьори, ще подобри работните условия на шофьорите и ще помогне за борбата с незаконни практики".

Захариева и Желязков призоваха ЕП да коригират Пакета „Мобилност I“

Документът от гласуването на сайта на институцията сочи, че всички поправки, предложени на гласуване снощи, са били отхвърлени.

Това е удар за исканията на България, чиито евродепутати поискаха промени в някои от най-спорните за източноевропейските страни наредби.

През септември обаче се очаква еврокомисията да обяви оценка за въздействието му и евентуално да предложи нови правила. Пред България и другите недоволни от ЕС-27 остава и възможността да го оспорят в Съда на ЕС. Литва и Полша вече заявиха такова намерение.

Министъра на транспорта Росен Желязков заяви, че България също подготвя дело пред Съда на ЕС срещу пакета "Мобилност". Министърът покани и  Румъния, Полша, Унгария, Литва, Латвия, Малта, Кипър и Естония да се включат в делото срещу решението на ЕП. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама