Петиция събира подписи с искане за оставка на Вежди Рашидов

20:35, 09 юли 20 / Политика 25 2661 Шрифт:
Редактор:

Петиция с искане Вежди Рашидов да подаде оставка като председател на Комисията по култура и медии в Народното събрание се появи в специализирания сайт peticiq.com. Неин създател е професорът в катедра История на философията във Философски факултет на СУ "Св. Климент Охридски" Георги Каприев.

Поводът е текстът на Вежди Рашидов във в. "Труд" "За чистотата на духа и търговията с медийни услуги", съобщава "Дневник".

СБЛЪСЪК: Свободни ли са медиите?

"Излизащо от негово име, дамгосването - по лични имена, по институции, по съсловни групи - на творци на българската култура придобива характера на държавна политика. Парламентарно представените български политици мълчат. В тази ситуация обаче пред народните представители има отворени само два пътя. Единият е ясно да потвърдят и официализират внушенията на Рашидов. Ако са запазили усет за действителния характер на политиката и някаква мяра политическа съвест обаче, те трябва активно и спешно да помогнат на народния представител Вежди Рашидов да освободи от присъствието си Комисията по култура и медии в българския парламент", пише Каприев.

Срещу публикацията на Рашидов вече се обявиха творци, "Демократична България", Софийският университет и др.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама