Отложиха старта на футболното първенство за 7 август

15:20, 10 юли 20 / Спорт 25 2108 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Отложиха старта на футболното първенство за 7 август. Tова става ясно от съобщение на сайта на Българския футболен съюз. От БФС мотивират решението си да преместят с две седмици старта на новия сезон с усложнената епидемиологична обстановка в страната. С него се цели запазване здравето на футболисти, щабове и длъжностни лица във форсмажорната ситуация. 

Имаме рекорден брой заразени с коронавирус. Има и доста заразени футболисти. Аз неведнъж съм го казвал, че трябва да живеем с вируса, да спазваме мерки и да живеем по нов начин", коментира по-рано вицепрезидентът на БФС Атанас Фурнаджиев.

Днес стана ясно, че няма да има промяна в споразумението за телевизионните права на българското футболно първенство.По думите на Фурнаджиев от всички 30 клуба само "Левски" и ЦСКА са против договора и заради това, няма да има промяна.

Преди две седмици след заседание на изпълнителния комитет на БФС той обяви, че договорът с "Нова броудкастинг груп" ще бъде продължен с още пет години до 2026 г. Според условията всяка година телевизията ще плаща по 6.5 млн. лева без ДДС.

„Този договор остава засега. Преразпределението вече е въпрос на ръководните фактори в Първа лига. Тези 5%, от които се отказва БФС, могат да отидат за клубове, които налагат млади български футболисти. Предложили сме го и ще го обсъдим на следващия конгрес. Става въпрос за 330 хиляди лева“, заяви Фурнаджиев.

„Не съм говорител на Левски, може да питате какви са аргументите, имаше дискусия, отговори се на всички въпроси от ръководството на БФС и от ръководството на медията, което присъства на срещата, така че всичко е ясно. Договорът се подлага на гласуване, винаги има клубове против. Щом обаче 28 от 30 са за, няма какво да коментираме. Аз мисля, че за нас е огромен успех, предвид икономическата ситуация, да постигнем същите условия, които сме имали до момента“, коментира той.

„Има закони, правилници, там пише какво следва ако даде клуб не допусне камери. Описани са и санкциите“, завърши Фурнаджиев. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама