От 14 юли влизаме в Гърция само с негативен тест за COVID-19

16:30, 10 юли 20 25 2455 Шрифт:
Редактор:

От 14 юли сутринта всички желаещи да влязат в Гърция през граничния пункт Промахон трябва да имат негативен тест за COVID-19, направен 72 часа преди пътуването. Това е една от допълнителните мерки, взети по време на заседанието на гръцкия премиер Кириакос Мицотакис с ресорните министри, съобщи МИА.

Правителственият говорител Стелиос Пецас обяви трите решения, приети по време на заседанието, които се отнасят както до гостите, така и до гражданите на Гърция, съобщава БГНЕС.

Лицата, които влизат през граничния пункт Промахон, от 6:00 сутринта на 14 юли 2020 г. са длъжни да покажат негативни резултати от молекулярен тест (PcR) за коронавирус, направен 72 часа преди пътуването. 

На "Кулата" няма опашки, Гърция бързо тества туристите и ги пуска

Остава в сила задължението за попълване на „Passenger Locator Form (PLF)“, като минималното време за попълването му преди пристигането в Гърция се ограничава до 48 часа.

Третата мярка се отнася до контрола на спазването на мерките във вътрешността на страната – десетки инспекционни групи предстои да направят повече от 300 проверки на територията на цяла Гърция.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама