Илон Мъск задмина Уорън Бъфет в класация на милиардерите

13:50, 11 юли 20 / Свят 25 1410 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini
Американският предприемач Илон Мъск се нареди вчера на седмо място сред милиардерите в класацията на агенция Блумбърг, изпреварвайки шефа на инвестиционния фонд Бъркшир Хатауей (Berkshire Hathaway) Уорън Бъфет, съобщи ТАСС, цитирана от БТА.

По данни на Блумбърг богатството на Мъск е нараснало с 6,1 милиарда долара, след като акциите на компанията му "Тесла" са поскъпнали с 11%. Така състоянието му възлиза в момента на 70,5 милиарда долара, докато Бъфет, заел 10 място в класацията, притежава 69,2 милиарда долара.
 

Tesla стана най-скъпата автомобилна компания в света


Шефът на "Тесла" е по-богат и от съоснователя на корпорацията Google Сергей Брин, който е на осмо място в рейтинга със 70,4 милиарда долара, също и от собственика на индийския холдинг Рилайънс индъстрийз (Reliance Industries) Мукеш Амбани, който е на девета позиция със 70,2 милиарда долара.

Тройката на най-богатите хора в индекса на милиардерите на Блумбърг включва ръководителя на най-голямата компания за онлайн търговия Amazon Джеф Безос (189 милиарда долара), съоснователя на корпорацията Microsoft Бил Гейтс (116 милиарда долара) и шефа на Facebook Марк Зукърбърг с 93 милиарда долара.
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама