Росен Плевнелиев: Мандатът на Радев ще остане в историята като изцяло провален

09:41, 12 юли 20 / Политика 25 2417 Шрифт:
Редактор:

Мандатът на Радев ще остане в историята като изцяло провален. Това заяви Nova Росен Плевнелиев, президент на България (2012 – 2017).

“Това, което се случва, сме го виждали и преди - граждани протестират, доколкото това се случва по един демократичен начин. В протестите участват и политици. Провокатори също сме виждали. Големият проблем е в действията на президента Радев. Той каза “всяко упорство увеличава риска от хаос”. Президентът е човекът, който търси хаоса в държавата. Имам своето обяснение за неговите действия, които са опасни. Държавният глава трябва да търси помирение в обществото. Радев търси конфронтация", коментира Плевнелиев. 

Румен Радев иска оставката на правителството и главния прокурор

“Очаквам, че той ще продължи с действията си. Това му изнася. Никакви приоритети, никаква ангажираност към различни каузи, никаква външна и вътрешна политическа дейност. Управлението му беше само общи приказки, плюене по институциите, парламента и по България. Радев е умен и вижда, че мандатът му е към края си и няма какво да отчете”, поясни Росен Плевнелиев.

Плевнелиев посъветва Радев, след като говори за върховенството на закона, да знае, че то се крепи на институции и правила. “Румен Радев не е първият, който е проверяван от прокуратурата. Аз бях 2 години подложен на тежки проверки. Президентът Първанов също. Действията на Радев ни подсказват, че крие нещо. Той отказва да съдейства на прокуратурата, а търси оставки. Нито един друг държавен глава, не е действал така. Той е загърбил всички правила на демократичната държавност" поясни президент на България (2012 – 2017). 

“Нека институциите се занимават с по-смислени каузи, отколкото да водят безсмислена битка. Прогнозирам, че няма да има предсрочни парламентарни избори", заключи Плевнелиев.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама