От "Демократична България" ще искат оставката на Младен Маринов пред МВР

14:00, 13 юли 20 / Политика 25 2121 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Съпредседателите на "Демократична България" Христо Иванов и Атанас Атанасов призоваха министъра на вътрешните работи Младен Маринов да подаде оставка или премиерът Бойко Борисов да му я поиска и заявиха, че ако това не стане до 18 часа днес ще отидат да му я поискат лично пред МВР.

Христо Иванов: Пеевски контролира МВР, Младен Маринов трябва да бъде изхвърлен

"Днес до 18 часа очакваме оставката на вътрешния министър. Ако до 18 часа тази оставка не е подадена, ние с Христо Иванов ще бъдем пред МВР, за да му я поискаме заедно с подкрепа на нашите съмишленици", заяви Атанас Атанасов, цитиран от dnevnik.bg.

От "Демократична България" изброиха три причини, поради които Маринов следва да напусне поста. Първата е тежко полицейско насилие над протестиращи в София в петък, което определиха като "безобразие и затова трябва да се носи политическа отговорност". Втората е сблъсъците в "Росенец" и разследването на Антикорупционния фонд "Осемте джуджета", в което има компрометиращи МВР факти, като този, че патрулка на МВР е пазела ресторанта, използван като офис от бившия следовател Петьо Петров.

В изявлението си Христо Иванов и Атанас Атанасов изложиха предложенията си за законодателни промени, които ще залегнат в предизборната платформа на "Демократична България" и изразиха надежда с нея да се явят на предсрочни парламентарни избори.

Напишете коментар
Коментари: 4
1 Анонимен 15:01, 13 юли 20


ОСТАВКА НА ИБРИКЧЙСКИЯ ПАРЛАМЕНТ!!! ОСТАВКА НА СПЯЩАТА КРАСАВИЦА И ОПГ ГЕРБ БАРАБАР С ПСЕВДО ПАТРИОТИТЕ!!!!!! ЗАТВОР ЗА ГЕШЕФ ЗА ДЪРЖАВНА ИЗМЯНА!!!!!! НА МЕТО МОМЧЕТО ДА ОДИ ДА МЕТЕ ЦСЗ!!!!

2 Поли 17:27, 14 юли 20

От "Демократична България" да вземат да се стегнат малко, не е сериозно всеки ден да се иска оставката на някой.

3 Анонимен 22:22, 14 юли 20

Te за друго освен да искат оставки не стават така или иначе.

4 Борис 09:49, 15 юли 20

Демократична България искат да има смут в държавата, за не работят властите, така за техния спонсор Прокопиев е най-удачно.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама