Машината Камаро Усман продължи с наказателните си акции в UFC

15:36, 13 юли 20 / Спорт 25 2294 Шрифт:
Юлиан  Тодоров Автор: Юлиан Тодоров

Нигериецът Камаро Усман продължи с наказателната си акция в UFC и прегази Хорхе Масвидал на UFC 251 в Абу Даби, защитавайки титлата си в полусредна категория. Мачът започна с настъпление на Усман, който свали Масивдал на земята. Американецът отговори с тежки удари в главата. Нигериецът пък завърши рунда с лакът в лицето на американеца, с който му отвори аркада над окото.

През втория рунд темпото отново се диктуваше от Усман. Той притискаше опонента си до мрежата, макар и без да може да му нанесе много опасни удари. Нигериецът разчиташе основно на настъпване и рамена и колена в тялото, като в края на рунда успя да отвори нова аркада на Масвидал.

Нигериецът продължи да натиска и в третия рунд, макар тогава да хвана Масвидал за слабините, което накара съдията да спре срещата за няколко минути и да направи забележка на Усман. След подновяването на битката обаче 33-годишният боец на два пъти свали американеца на земята и му вкара доста тежки лакти в главата. До края на мача Усман напълно доминираше, като направи още два тейкдауна и не даде никакъв шанс на Масвидал да се съвземе и да направи някакви значими атаки.



Такa победата категорично отиде на сметката на Усман след съдийско решение - 50-45, 50-45 и 49-46. Нигериецът продължава да няма загуба в UFC. Масвидал пък вече е с актив 35-14 в октагона.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама