Трифонов: Борисов си мисли, че бруталното полицейско насилие ще остане скрито зад колоните на МС

18:58, 13 юли 20 / Политика 25 2460 Шрифт:
Автор:

Борисов си мисли, че бруталното полицейско насилие ще си остане скрито зад колоните на Министерски съвет. Това написа във "Фейсбук" Слави Трифонов, който също осъди полицейското насилие.

"Съботното нощно фейсбук изявление, прекъснало филмчетата по bTV и Nova, показа пълната несъстоятелност на тази власт. Обърканият и неадекватен министър-председател заяви следното: „Виждам, че Радев не го боли, когато се пролива кръв на полицаи, когато се хвърлят бомби по тях. (...) Протестирайте, колкото искате, но пазете полицаите. (...) Имаме и ранен полицай вече. Те също са хора. 5 са вече полицаите.“
Министър-председателят говори за някакво имагинерно насилие над полицаи с бомби, но и дума не обели за жестоко пребития студент по право Евгени Марчев, което всички видяхме. Нито дума в съботното му нощно изявление, нито дума вчера, нито дума и днес", пише Трифонов.

Пуснаха под гаранция пребития мъж, лежал в „Пирогов“ след протеста

"Явно министър-председателят си мисли, че бруталното полицейско насилие ще си остане скрито зад колоните на Министерски съвет. Всъщност, приемете това за метафора - властта си мисли, че всяко нейно безобразие може да бъде скрито. Скрито зад някоя колона, скрито зад някой зайчарник с магнолия отпред, скрито зад някоя офшорка, скрито в някое нощно чекмедже. Но полицейското насилие над Евгени не може да бъде скрито. Видяхме го всички, има го във фейсбук, и то заснето от няколко различни гледни точки. Показаха го и по телевизиите", допълва шоуменът.

"Та, питам: Премиерът не го ли е видял? Шефът на МВР не го ли е видял? Главният секретар на МВР не го ли е видял? Главният прокурор не го ли е видял? Един български студент е жестоко пребит и отведен да припада в полицейското управление, вместо да му се окаже спешна медицинска помощ. И няма оставка на полицаите, няма оставка на шефа на МВР, няма оставка на главния секретар на МВР, няма разследване от главния прокурор, няма и думичка от министър-председателя. Има само цинично и арогантно бягане от отговорност", пише Трифонов.

"Демократична България" на протест пред МВР, настояват за оставката на Младен Маринов

"Бруталният случай с Евгени Марчев показа зловещата истина, че на тази власт й пука единствено за собственото й оцеляване, не й пука за българските студенти, не й пука за българските граждани. А всяка една такава власт е излишна", категоричен е той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама