Борят се за живота на детето, рaнено в тежката катастрофа на АМ "Тракия"

08:05, 14 юли 20 25 1835 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Лекарите в Детска реанимация на "Пирогов" продължават битката за живота на малкото дете, ранено в кошмарната катастрофа на "Тракия" преди два дни, отнела живота на петима души.

"За детето е по-добре да е тук, нашата клиника е детска. Състоянието му все още е тежко. Има тежка черепно-мозъчна травма. Неврохирурзите го наблюдават", обяви пред БНТ доц. Румяна Андонова, началник на клиниката по Детска реанимация.

Възстановиха движението по АМ „Тракия“ след тежката катастрофа

По думите й, основните наранявания на детето са по главата, счупени са много кости на черепа, има и мозъчни кръвоизливи.

"Направен му е скенер. В момента продължава лечението на мозъчния му отток. Детето е интубирано и седирано, има спонтанно дишане, но е далеч от оптимистичната прогноза", допълни тя.

На този етап лекарите от "Пирогов" не се ангажират с оперативна намеса.

"Опасност винаги съществува", настоя доц. Андонова.

А днес започва цялостна инспекция на участъка на магистрала „Тракия”, където стана катастрофата. В огледа ще се включат представители на Агенция „Пътна инфраструктура”, Държавната агенция за безопасност на движението, както и експерти в бранша. Целта е да се предприемат конкретни мерки, с които инфраструктурата да се подобри и да не се стига отново до такива тежки инциденти.

Жестокият сблъсък отне пет човешки живота. Шестима са ранени. Версиите за трагедията на 163-ти километър на магистралата са, че шофьорът на ТИР-а, предизвикал удара, е заспал или внезапно се е почувствал зле.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама