Bulgaria wants you: защо да се върнеш или да останеш

15:00, 14 юли 20 25 2339 Шрифт:
Биляна Иванова Автор: Биляна Иванова

Инициативата Bulgaria wants you бе официално открита в Платформата на НДК А6. Bulgaria wants you си поставя амбициозната и родолюбива задача да върне българите от чужбина, както и да задържи тези, които са останали в България. Създатели на платформата са известните тв водещи и продуценти Иван Христов и Андрей Арнаудов. Вече има голям интерес към Bulgaria wants you от големи компании и общини. TOPNOVINI.BG e сред медийните партньори на инициативата.

Какво ще намерим в Bulgaria wants you? Под формата на лесно достъпно видео съдържание се предлагат реални възможности за адекватно платена работа в България, както и актуална информация за качеството на живот в различните региони на страната.

Платформата е безплатна и няма значение дали потребителите са високо образовани или хора на физическия труд. „Много по-важно е да си максимално добър в това, което правиш, отколкото да си посредствен, било и с впечатляваща визитна картичка“, заяви Андрей.

Bulgaria wants you ни дава възможност за информиран и наистина практически избор с нивата на наемите, цените на имотите, училищата, велоалеите, търговските центрове, фитнесите и всичко друго, което ни интересува. „Убедени сме, че София не е България“, коментира още той.

Снимка: Юлиан Тодоров

Уникален калкулатор. В реално време можем да проверим колко пари са ни необходими, за да живеем добре в различните градове на страната. Независимо дали сме в България или някъде по света. Ето как- въвеждаме града, в който живеем и къде искаме да се преместим. Вписваме и месечния си разход в момента, а калкулаторът сам изчислява колко ще са разходите ни, за да поддържаме същия стандарт на живот. „Оказа се, че никой досега не е правил нещо подобно“, изтъкна Иван.

Най-ценното сме ние. „През последните 30 години от България изтекоха много мозъци и човешки потенциал, чиято липса днес се усеща в почти всички сфери на живота. Всички ние сме ценни днес и това е факт, който никой не може и няма да отрече. И преди, и след кризата от последните месеци най- основният капитал, необходим на България, за да се променя по-бързо и към по-добро, това сме ние“, заяви Андрей.

Независимо къде живеем сега- дали сме останали или сме избрали да сме далеч. Тук е домът ни. Този факт не подлежи на промяна- за това България иска вас“, допълни Иван.

Снимка: Юлиан Тодоров

И двамата са категорични, че можем да успеем само в нещата, които преминават през сърцата ни, и за нас са кауза.

Предстои представяне на Bulgaria wants you в България и в чужбина. Работата продължава, за да се превърне платформата във видео обективна визитна картичка на съвременна България.

Иван Христов и Андрей Арнаудов основаха продуцентската компания „Междинна станция“, а по-късно и неправителствената организация „ДНК- Движение за национална кауза“. С кампанията „Направи го сега“ организацията насърчава българите да не отлагат решението да станат родители. Другата инициатива „Национално кръщене“ също се радва на успех- много родители избраха да се включат с децата си, като ги въведат в християнската вяра заедно. Много известни личности подкрепят Иван и Андрей в социалните им каузи, които целят да насочат общественото внимание към демографската криза и да спомогнат за разрешаването й. Запазването на българското и завръщането на емигрантите в страната са сред основните лайтмотиви и на емблематичното предаване „Фермата“ в ефира на bTV, на което Иван и Андрей са изпълнителни продуценти.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама