Николай Хаджигенов: Гешев иска да вярваме избирателно на Божков

18:25, 14 юли 20 25 2317 Шрифт:
Редактор:

Прокуратурата публикува аудиозаписи, направени със СРС-та на Васил Божков. В тях той говори с журналист и политик от червената парламентарна група за създаване на "Щаб на протеста". Според прокуратурата се цели дестабилизация на държавата.

Според един от инициаторите на протеста – адвокат Николай Хаджигенов, това не хвърля съмнение за автентичността на протестите.

„Ние обединихме хора с крайно противоречиви политически позиции и цели в името на една обща цел – да свалим корумпираното управление, да променим държавата към по-добро и да вземем свободата си, доколкото прокуратурата в момента се опитва да удуши окончателно свободата на българските граждани“, заяви пред bTV Хаджигенов.

Той заяви, че искат три неща – оставка на правителството, оставка на Иван Гешев като главен прокурор и нова Конституция или максимална промяна на старата в частта съдебна власт и прокуратура, за да не може този модел да се повтори.

„Гешев иска да вярваме избирателно на Божков. Когато той твърди, че е платил стотици милиони на ГЕРБ и на конкретни лица, които посочва с инициалите им, не следва да му вярваме. Когато обаче казва, че е дал 15 000 лв. на протеста трябва да му вярваме, което е интересен феномен в главите на прокуратурата и конкретно в тази на Гешев“, каза още Николай Хаджигенов.

По думите му Иван Гешев се опитва да направи индиректна връзка между червените, Божков и президента.

„В цялата тази работа продължавам да твърдя, че основната цел е президентът. На правителството на ГЕРБ и Гешев не им е достатъчно просто импийчмънт. Те искат да му отмъстят. Никой от нас не защитава президентът Радев. Ние защитаваме липсата на правосъдие, погазването на основни човешки права“, заяви адвокат Хаджигенов.

„Още от момента, в който президентът започна да мисли дали да подпише указа за Гешев, стана ясно, че той е цел. Познавайки методите на прокуратурата през последните 10 години беше очевидно“, допълни той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама