Спират строителството на жилищни сгради на фирма, свързана с Васил Божков

15:15, 15 юли 20 / Общество 25 1365 Биляна Иванова
Снимка: novehomes.bg

След проверка, възложена от ВАП на ДНСК, предстои спиране на строителството на жилищни сгради от „Нове Хоумс“, съобщиха от прокуратурата. Комплексът е финансиран от фирма, близка до хазартния бос Васил Божков. 

ДНСК и главния архитект бяха сезирани в началото на юни да извършат проверка законно ли е строителството на жилищни сгради в комплекса на бул. „Цар Борис III" в столицата. 

Снимка: novehomes.bg

Нове Хоумс“ е затворен жилищен комплекс в „Красно село“. Намира се на метри от новостроящата се метростанция в квартала. Комплексът се състои от 14 сгради, помещаващи общо 556 жилищни и 10 търговски обекта. В сайта на „Нове Хоумс“ обявените цени на апартаменти варират от 950€ до 1 700€ с включен ДДС за m2 площ, в зависимост от конкретната сграда, етаж и други особености на жилището.

Снимка: novehomes.bg

Проверката на ДНСК е установила нарушения- не са спазени изискванията за разстоянието между сградите, които са изпълнени като свободно стоящи без междинна връзка. Въз основа на това ДНСК предприема действие по спиране и забрана ползването на част от строежа. Съставен е констативен акт за административно производство по ЗУТ, който вече е връчен.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашия коментар беше успешно пуликуван!