Депутатът от ГЕРБ Джема Грозданова подаде оставка

13:50, 16 юли 20 / Политика 25 2582 Шрифт:
Редактор:

Народният представител от ГЕРБ и председател на парламентарната Комисия по външна политика Джема Грозданова подаде оставка. Новината съобщи председателят на парламента Цвета Караянчева в началото на днешното пленарно заседание, съобщава БГНЕС.

Прекратяването на депутатските ѝ правомощия залегна като извънредна точка в дневния ред на парламента и бе гласувано от депутатите. Така и не станаха ясни мотивите за оставката на Грозданова, както и кой ще я замести на депутатската банка в групата на ГЕРБ.

Бунт и в община Костенец, повече от 30 напуснаха партия ГЕРБ

Джема Грозданова беше избрана за депутат от 24 МИР – София, а досега е участвала в работата на 41, 42 и 43 Народно събрание.

На 30 юни Грозданова заедно с още 250 души присъства на представянето на годишния анализ за 2019 г. на Евро-атлантическия център за сигурност - неправителствената организация, оглавявана от напусналия ГЕРБ бивш втори човек в партията Цветан Цветанов. 

"Комбинацията от възпитание, придобити умения, образование и житейски опит ми дава основание да мисля, че към момента не мога да бъда полезна в сферата на моята дейност. Затова подавам оставка“, посочва тя в мотивите за оставката си.

Грозданова пише още, че чрез длъжността, която е заемала, е успявала да мотивира позиции, да търси и пази баланса между институциите, да намира компромисни решения чрез преговори и в полза на България.

Джема Грозданова отрича оттеглянето ѝ да е свързано с поисканите и подадени оставки на министрите на финансите Владислав Горанов, на вътрешните работи Младен Маринов и на икономиката Емил Караниколов.

Тя е подала заявление и за прекратяване на членството си в партия ГЕРБ.

Грозданова е й ръководител на Делегацията в Парламентарната асамблея на Съвета на Европа от май 2017. С подадената оставка тя се оттегля и от този пост.

На нейно място в парламента влиза музикантът Калин Вельов. Това съобщи самият той пред kmeta.bg.   "Влизам в парламента, за да подкрепя ГЕРБ и правителството. Мисля, че не е удачно в момента кабинетът да подава оставка", аргументира решението си пред сайта ни Вельов. "Политиката има нужда от хора на изкуството - по-шумни и по-приказливи", допълни музикантът. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама