Марешки нарече Радев "фигурантът на републиката", поиска оставката му

11:34, 16 юли 20 / Политика 25 2372 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini
Лидерът на партия ВОЛЯ Веселин Марешки прочете остра декларация от парламентарната трибуна срещу президента Румен Радев, нарече го "фигуранта на републиката" и поиска оставката му. 
 
Повод за реакцията му станаха думите на държавния глава, че "преходът е започнал с мутрите и ще приключи с изхвърлянето им от властта". Според Марешки така Радев нарича "мутри" всички протестиращи в началото на 90-те, които са свалили тоталитарния режим, защото тогава е започнал преходът. Заради това и Марешки иска държавният глава да се извини на хората.
 

Преходът започна с мутрите и ще приключи с изхвърлянето им от властта, категоричен е президентът


"Президентът си позволи да обиди стотиците граждани, които бяха на протестите, когато трябваше да се сваля комунистическата власт - майките и бащите на тези по площадите сега. Как точно промените в България започнаха с мутри?", попита той, цитиран от БГНЕС.

"Тези мутри бяха планирани, отгледани в средата на 90-те, когато управлаваха БСП - партията, която издигна Радев. Когато някой опита да се преоблече с нови дрехи, трябва да му припомним мръсните дрипи, които няма как да се скрият", подчерта Марешки.

"Призовавам ви към разум за създаване на условия за справяне с икономическите последици от пандемията, призовавам за създаване на преходен екип от професионалисти, които да помогнем за извеждането на България от кризата и да организира честни парламентарни избори", завърши Марешки. 
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама