Ново огнище на коронавирус в Китай

10:45, 18 юли 20 25 2128 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Китай съобщи днес за 22 нови случая на коронавирус през последното денонощие срещу 10 през предходното, съобщи БНР, позовавайки се на "Ройтерс" и "Асошиейтед прес". 16 от заразените са в западния район Синцзян. Останалите шест случая са "внесени" от чужбина.

Превръща ли се Китай в най-големия износител на болести в света?

Националната здравна комисия съобщи още днес за 14 безсимптомни случая срещу пет вчера. Броят на починалите с коронавирусна инфекция в Китай остава 4634 - непроменен от средата на май.

Новият коронавирус се появи в Китай, вероятно в края на миналата година, но страната до голяма степен успя да овладее ситуацията през март. Наскоро в столицата Пекин обаче пламна огнище, като бяха установени над 330 случая.

Сега властите се опитват да предотвратят разпространение на заразата в град Урумчи. В регионалната столица на Синцзян потвърдените случаи вече са 17. В Урумчи движението на обществения транспорт бе ограничено, а някои жилищни райони - блокирани.

Китай е обвиняван в тежки нарушения на човешките права на мюсюлманите уйгури в западната провинция. Преди няколко дни САЩ му наложиха санкции заради ситуацията в Синцзян и Хонконг.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама