Големите кавички

12:30, 20 юли 20 / Големите кавички 25 3028 Шрифт:
Биляна Иванова Автор: Биляна Иванова

Казаното отлита, написаното остава. ТОПНОВИНИ подбира най-интересните, колоритни и запомнящи се цитати на родни и чуждестранни политици, общественици, спортисти и звезди.

Големите кавички на седмицата (13 - 17 юли)

Дни след като студентът Евгени Марчев разказа в национален ефир как е бит от полицаи в един от дните на протест, ситуацията коментира и премиерът Бойко Борисов. „Горчиво съжалявам, никога това не е било толерирано от нас“, заяви той и обяви, че скоро ще приключи проверката и ще стане ясно дали полицаи са употребили сила. Друга негова реплика обаче взриви социалните мрежи: „Неговият дядо комунист не е дал възможност някога ние да отидем да учим в Брюксел, в Хага, в Лондон или където и да било. На тяхната възраст, когато имаше авария в Чернобил и се стелеше радиоактивен прах, ни караха да маршируваме на манифестации с червени връзки. Така че тази демокрация им даде възможност да отидат да учат, да работят, да видят света. Време е в обществото да се проведе дебат по много теми". По време на аварията в Чернобил (1986 г.) Бойко Борисов е бил на 27 години и преподавал в школата на МВР, а не пионер с червена връзка.

Дядото на студента му отговори с призив да си подаде оставката, ако има поне малко морал. „Малко морал, много малко морал се иска. На вас ви липсва много, много морал“, коментира той. „Не съм никакъв комунист, аз съм д-р Димитров. Моите родители са прости орачи и копачи. Нямам закрила от никого. В моя живот сам съм се борил и всичко, което съм постигнал съм го направил с моя труд“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама