Еманюел Макрон и Себастиан Курц се скараха на срещата на ЕС

13:30, 20 юли 20 / Свят 25 2101 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Френският президент Еманюел Макрон се е скарал с австрийския канцлер Себастиан Курц по време на срещата на върха на ЕС. Причина за това стана неуважителното поведение на Курц, включително телефонни разговори по време на дискусиите за бюджета, съобщ  "Politico", цитиран от БГНЕС.

В публикацията се казва, че Макрон се скарал с Курц, който често прекъсвал разговора, за да отговори на повикване. "Виждате ли? Не го интересува. Той не слуша другите, в лошо настроение е”, ядосал се френският лидер.

България иска да участва в разпределението на европари за по-слабо развитите региони

Някои източници съобщават, че Макрон ударил силно по масата, а Курц останал обиден от отношението на френския президент.

Представители на водещите държави от ЕС в Брюксел не успяват да се споразумеят за формирането на седемгодишния бюджетен план на ЕС. Освен това те се провалят и в опита си да договорят фонд за икономическо възстановяване на общността след пандемията. Преговорите бяха блокирани от министър-председателя на Холандия Марк Рюте, който има „своето виждане как да се управлява възстановителния фонд“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама