Спецоперация в София, задържаха 35 приближени до Божков

12:30, 21 юли 20 25 2664 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Мащабна операция на Специализираната прокуратура и МВР е стартирала рано тази сутрин в София, съобщи Нова телевизия.

Задържани 35 души - охранители и приближени до обвиняемия бизнесмен Васил Божков, който от половин година се укрива в Обединените арабски емирства.

Част от задържаните са бивши служители на МВР. Извършват се претърсвания и изземвания.

Към момента се извършват претърсвания на 38 адреса в различни населени места, изземат се веществени доказателства, казаха от спецпрокуратурата.

Предстои наблюдаващите досъдебното производство прокурори да преценят кои от задържаните да бъдат привлечени към наказателна отговорност и по какви обвинения. 

Преди месец при подобна операция, прокуратурата откри в приближен до Васил Божков, бивш началник в ЦСБОП, снимки и лична информация за магистрати и членове на техните семейства.

Става въпрос за Славчо Марков и Веселин Балтов, на които бяха повдигнати обвинения за участие в организирана престъпна група за убийства и изнудвания, ръководена от Божков. 

Божков е обвиняем по три досъдебни производства, едно от тях е свързано с Комисията по хазарта, другото е за организирана престъпна група и третото разследване е за диверсия и вредителство.


Във връзка последното от прокуратурата разпространиха разговорите на хазартния бос с политика Александър Паунов и журналиста Огнян Стефанов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама