13-ти ден на протести: Шествие блокира централните столични булеварди

21:38, 21 юли 20 25 5327 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

За 13 поредна вечер хиляди се събраха в "триъгълника на властта", за да поискат оставката на премиера Бойко Борисов и на главния прокурор Иван Гешев. 

Малко преди 21:30ч. множеството се отправи на традиционното си шествие по столичните булеварди, като първата спирка е съдебната палата. След това продължиха  по бул. "Витоша", "Патриарх Евтимий", "Васил Левски", за да достигнат до Народното събрание и отново пред Министерски съвет.

Стотици излязоха на протести в цялата страна. В морската ни столица те се събраха пред местната община и потеглиха на протестно шествие по пешеходната зона на Варна.

Хората настояват за оставка на правителството. Скандират искания – „Мафията вън“ и „Промяна, а не подмяна“, визирайки днешния неуспешен вот на недоверие в НС

В късния следобед пред столичния ресторант "Осемте джуджета" в столицата, споменат като място за срещи в едноименното журналистическо разследване на Антикорупционния фонд, се провежда демонстрация.

Снимки: Юлиан Тодоров

Събитието е организирано в социалните мрежи от Гражданско сдружение "Боец" под надслов "Масово пиене на евробира с Петьо Еврото и осемте му джудета".

След масовото плажуване на “Росенец“, масовото пиене на кафе с Делян Пеевски, дойде ред и на “Масово пиене на евробира с Петьо еврото и осемте му джуджета“, казват организаторите и приканиха съмишлениците си да дойдат пред ресторанта, добил популярност чрез публикуваното миналия месец разследване на Антикорупционния фонд, предава БНР.

Протестите в 13-ия ден започнаха в 9:00 часа сутринта пред парламента. Протестиращите посрещнаха с възгласи "оставка" и освирквания преодоляването на вота на недоверие срещу кабинета. Те заявиха, че ставащото в Народното събрание няма значение, защото исканията им за оставки остават, както и протестната им демонстрация.

Движението по жълтите павета беше блокирано към 11:00 ч. и отново бе възобновено малко след 13:30 ч. И днес протестиращите дойдоха с книги и плажни чадъри.

По-късно протестът се премести пред сградата на Министерския съвет.

Снимки: БГНЕС

 




Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама