Христо Иванов ще прати на всички прокурори сигнал срещу Гешев

18:15, 23 юли 20 / Политика 25 2475 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

"Демократична България" подготвя и още утре ще изпрати сигнал срещу главния прокурор Иван Гешев до всички прокурори в страната. Това обяви съпредседателят на партията Христо Иванов в ефира на bTV.

Повод е решението на Конституционния съд (КС), в което се казва, че шефът на държавното обвинение не може да се меси в дела, водени срещу него. На практика това означава, че всеки прокурор може да образува дело срещу Гешев, стига да има куража да го направи.

"Търсим някой в тази държава с елементарен гръбнак да започне процедура срещу това безправие", заяви Иванов. Той обясни, че в сигнала ще се съдържат конкретни данни за престъпления, извършени от Гешев.

"1800 са българските прокурори. Има ли един, който, окрилен от това решение на КС, ще погледне истината в очите и ще приложи закона. Хайде да пробваме", заяви Иванов.

Според него рокадите в кабинета няма да успокоят протестиращите тъй като на практика едни хора на  Пеевски са сменени с други негови хора.

По думите му Христо Иванов правителствените промени показват все по-голямата зависимост на Борисов от Пеевски и „сараите“. Според него Борисов „се държи за стола“, замо за да осигури програмирането на краденето на новите пари от ЕС.

По думите на Иванов кариерата на Борисов е приключила. "Той се надява да остане един почтен председател на партията си като своя приятел, въпросът е дали неговите приятели ще му го позволят и дали Гешев ще се опита да се изкупи, като покаже Борисов с белезници", смята лидерът на "Да, България".

Христо Иванов посочи, че никога не е искал да става главен прокурор и не смята, че политици в България трябва да заемат този пост. Коментарът му дойде в отговор на изявлението на премиера Бойко Борисов, че Иванов отдавна знае за желанието му да стане главен прокурор.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама