Влаковете до Бургас ще се движат със 160 км/ч след модернизацията на жп възел Пловдив

15:19, 23 юли 20 25 1687 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

"Модернизацията на железопътен възел Пловдив ще позволи да се довърши към 2024 г. жп магистралата до Бургас, по която влаковете до морето ще се движат със 160 км/ч и ще преминават безконфликтно през Пловдив със 130 км/ч", заяви министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков на подписването на договор между Национална компания „Железопътна инфраструктура“ и изпълнителят на модернизацията „Геострой Лантания“ ДЗЗД.

„В рамките на този проект е поет ангажиментът и пред гражданите на Пловдив, и в национален аспект, да се инвестират близо 250 млн. лв.“, добави Желязков.

По думите му това ще позволи не само модернизацията на жп възел Пловдив, гара „Разпределителна“, Централна гара, железния път, системите за безопастност, телекомуникации и сигнализации. „Това са елементи от обновяването на инфраструктурата на нашата страна и ангажименти, които заедно с нашите партньори от Европа, които финансират по Механизма за свързана Европа, сме поели и ясно изпълняваме“, добави той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама