Григор Димитров се завръща в ефира на MAX Sport с два мача през уикенда

11:11, 24 юли 20 / Спорт 25 1677 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Най-добрият български тенисист Григор Димитров се завръща на корта и ще участва във второто издание на демонстративния турнир Ultimate Tennis Showdown. Надпреварата се провежда в академията на треньора Патрик Муртоглу във Франция и е любопитна с доста нестандартния си за класическите правила формат, съобщиха от А1.

Турнирът е с продължителност от две седмици, като играчите са разпределени в две групи от по четирима. Тази събота и неделя ще се изиграят първите двубои, като Григор Димитров ще се изправи на 25 юли от 21:30 часа срещу Ришар Гаске, а на следващия ден, отново от 21:30 ч., излиза срещу испанския ветеран Фелисиано Лопес. И двата двубоя ще се излъчат пряко в ефира на MAX Sport 2. Ако запише победи срещу Гаске и Лопес, Григор ще има възможност да се бори и за трофея на Ultimate Tennis Showdown 2 на 1 и 2 август.


Снимка: А1

Второто издание на турнира Ultimate Tennis Showdown за този месец отново ще провокира почитателите на класическия тенис с необичайния си формат за провеждане на мачове. Всеки двубой е разделен на четири четвъртини с продължителност от по 10 минути всяка. Победител във всяка от тези части става тенисистът, отбелязал повече точки, а победител в мача – играчът със спечелени повече четвъртини. Ако се достигне до равенство 2:2 части, се играе решителна пета, която се взема на принципа на „внезапната смърт“ – първият тенисист, записал две поредни точки, е победител.

За Димитров това ще бъде първо участие на турнир, след като обяви, че е излекуван от коронавируса, с който се инфектира след участието си на двата демонстративни турнира от веригата „Адрия Къп“ в Белград и Задар.

Другият акцент в програмата на спортните канали MAX Sport ще е развръзката в борбата за титлата в Серия А. След като в четвъртък вечер Ювентус загуби от Удинезе, „бианконерите“ пропуснаха шанса да си осигурят предсрочно деветата поредна титла. Това обаче може да се случи още тази неделя от 22:45 часа, когато Кристиано Роналдо и компания приемат тима на Сампдория. Потенциалният шампионски двубой на Юве ще се излъчи пряко по MAX Sport 3.

Мачовете на два от тимовете, борещи се за второто място – Интер и Лацио, също ще се излъчат пряко по спортните канали на А1. „Нерадзурите“ гостуват в събота от 20:30 часа на Дженоа (MAX Sport 3), докато в неделя „римските орли“ се изправят срещу Верона от 20:30 часа, а двубоят ще се излъчи по MAX Sport 4.

Феновете на UFC ще имат възмножността да проследят на живо поредната галавечер от остров Яс в Абу Даби. Стартът на UFC Fight Night този уикенд е от 03:00 часа на 26 юли по MAX Sport 2, а топ двубоите са Робърт Уитакър – Дарън Тил, Маурисио Шогун Руа – Антонио Ногейра и Фабрисио Вердум – Александър Густафсон.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама