На прощаване Иван Гешев награди Младен Маринов за добрата работа

14:55, 24 юли 20 25 1809 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Сериозен спад в битовата престъпност отчетоха прокуратурата и МВР от съвместната си дейност. Най-сериозен е спадът при телефонните измами, казва главният прокурор Иван Гешев на брифинг за отчитане на резултатите по противодействие на битовата престъпност.

Спрямо 2017 г. телефоните измами са намалели с 94%, спрямо 2017-та – с 91.6%, а спрямо миналата година – с 90.7%.

Гешев създаде структура за борба с престъпленията с евросредства

При кражбите на МПС също е отчетено понижаване, като спрямо 2019 г. то е 12%, а от началото на годината, кражбите на автомобили и други превозни средства са паднали с 25%.

Кражбите също регистрират по-ниски стойности от началото на годината според данните на МВР и прокуратурата, като за първите 5 месеца от настоящата година те са паднали с 20%.

Иван Гешев: Обявяваме война на битовата престъпност

По случаите са съставени 550 досъдебни производства, а 305 лица са били подведени под наказателна отговорност.

Главният прокурор Иван Гешев казва, че до положителните стойности по отношение на битовата престъпност се е стигнало благодарение на доброто взаимодействие между прокуратурата, главният секретар Ивайло Иванов и вече бившият министър на МВР Младен Маринов.

По тази причина той награди с грамоти и тематични плакети Младен Маринов, Ивайло Иванов, председателят на ДАНС Димитър Георгиев, заместник-председателят на ДАНС Николай Ненков и шефовете на ДАТО.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама