Пороен дъжд в София и градушки в Северозапада

20:43, 25 юли 20 25 2597 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Пороен дъжд с гръмотевици падна върху столицата и бързо успя да наводни улиците. Той продължи около час и накара много от протестиращите днес пред Министерски съвет да се скрият в подлезите или да се приберат.

Eкипите на аварийна помощ на Столична община отреагираха на сигнали, съобщиха от Столична община. Получени са шест сигнала за паднали клони и дървета. Временно беше променено движението на трамваите по линия 6.


Снимка: БГНЕС

Дъждът в столицата спря и контролата на ЦСКА и "Пирин" на полувремето, тъй като теренът на "Българска армия" се наводни. "Червените" водеха с 2:0 след попадения на Енрике Рафаел и Али Соу, съобщи "24 часа".

Малко по-рано порой с градушки се изсипа и в Северозапада. Над 20 литра на квадратен метър дъжд бяха регистрирани в Монтана. Валежът е продължил около 20 минути. Тук-там е имало и дребна градушка. В града има наводнени улици. Във водата е имало закъсали автомобили. Получен е сигнал и за наводнено мазе, съобщи Нова телевизия.

Жълт код за обилни валежи и гръмотевици е в сила за 7 области на страната тази нощ. Той е в сила за областите Видин, Монтана, Враца, София град, София област, Перник и Кюстендил. През предстоящата нощ ще има краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевици, на отделни места ще са интензивни и със значителни количества.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама