ЕК одобри субсидирането на туроператорите за чартърните полети до България

10:06, 27 юли 20 25 1120 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Европейската комисия е одобрила целевото субсидиране на чартърните полети, организирани до България. Държавната субсидия се отпуска съгласно чл. 26 от Закона за мерките и действията по време на извънредното положение, съобщава БНТ.

Помощта е субсидия със средства от държавния бюджет. Предоставяната помощ е под формата на преки, безвъзмездни средства съгласно раздел 3.1 от „Временна рамка за мерки за държавна помощ в подкрепа на икономиката в условията на сегашния епидемичен взрив от COVID-19“.

Австрия забрани пътническите полети от България от 15 до 31 юли

Снимка: Pixabay

Предоставя се на туроператори, които използват въздушни превозвачи с оперативен лиценз за изпълнение на чартърни полети до нашата страна с цел туризъм. Размерът на субсидията е 35 евро за всяка седалка от максималния пътнически капацитет на самолета. Субсидията се отпуска за всяка седалка, заета от лице, ползващо туристическа услуга в страната ни.

Гърция иска отрицателен тест за Covid-19 и за авиопътници от България

От субсидията може да се възползват всички туроператори, независимо от местонахождението на тяхното седалище, които ползват услугите на въздушни превозвачи с валиден оперативен лиценз, издаден в Република България или друга държава член на Европейския съюз.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама