Атанас Бобоков остава в ареста

13:22, 27 юли 20 25 1517 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Апелативният специализиран наказателен съд отказа да пусне от ареста бизнесмена Атанас Бобоков, като не измени мярката му от „задържане под стража“ в по-лека такава.

Съдът счете, че има риск от извършване на престъпление, ако мярката му за неотклонение бъде изменена в по-лека.

Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.

По искане на защитата на Бобоков Апелативният специализиран наказателен съд назначи съдебно-медицинска експертиза за установяване на актуалното здравословно състояние на обвиняемия. От представеното пред съда експертно заключение се установи, че състоянието на обвинения е съвместимо с условията в следствения арест, където той изтърпява взетата мярка за неотклонение.

Отложиха заседанието по мярката на Атанас Бобоков

В началото на юни братът на Пламен Бобоков остана за постоянно в ареста заради схемата с вносния боклук у нас -  т.нар. дело „Боклукгейт“. Държавното обвинение тогава обяви, че има достатъчно доказателства, че Бобоков, бившият зам.-министър на околната среда Красимир Живков, ексшефът на плевенската РИОСВ Габриел Савов заедно с бизнесмените Николай Миховски и Айгюн Еминов са участвали в организирана престъпна група.

Те са разследвани по позодрения, че са депонирали опасни оловни отпадъци от фирмата "Монбат Рисайклинг" на няколко места из страната, знаейки, че няма как да ги обезвредят.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама