МС дава 94 млн. лв. за строителство на АМ "Хемус" и обходния път на Бургас

20:01, 28 юли 20 / Политика 25 918 Шрифт:
Юлиан  Тодоров Редактор: Юлиан Тодоров

С постановление на Министерския съвет се предоставят 94 366 962 лв. за изграждането на участъка между Буховци и Белокопитово от АМ „Хемус“ и за предстоящото стартиране на строителните работи на северния обходен път на гр. Бургас, предава БГНЕС.

С осигурените 81 421 062 лв. ще се извършат разплащания на извършващите се в момента строително-монтажни работи на 16,3 км от автомагистрала „Хемус“ - в участъка между Буховци и Белокопитово, на територията на областите Шумен и Търговище. Завършването на отсечката по договор е 2021 г., но строителите работят много мобилизирано и в случай че не възникнат допълнителни затруднения, е възможно строителството да приключи и по-рано от предвиденото.

МС одобри допълнителни 7,4 млн. лв. по бюджета на Министерството на здравеопазването за 2020 г.

Останалите 12 945 900 лв. ще бъдат за авансови и междинни плащания при предстоящото стартиране на строителните работи и строителния надзор на северния обходен път на град Бургас. С изграждането на 4,7-километровото трасе транзитният трафик, идващ от Варна по път І-9 и продължаващ на юг по път І-6 София – Бургас и автомагистрала „Тракия“, ще се изнесе извън центъра на Бургас. По този начин ще се повиши безопасността на движение за пътуващите от Западна и Северна България като се избягва влизането в областния град.

Одобрени са 2 000 000 лв. допълнителни средства за община Враца.

Правителството одобри допълнителни трансфери по бюджета на община Враца за 2020 г. в размер на 2 000 000 лв. за изграждане на нови улици и рехабилитация на транспортна връзка (бул. „Европа“), по плана на жк „Сениче“ в града. С отпускането им ще се осигурява достъп до двете нови предприятия за автомобилни компоненти, които се изграждат в момента и предстои тяхното откриване.

Необходимите средства за общината ще се осигурят чрез преструктуриране на разходите и/или трансферите по централния бюджет за 2020 г.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама