Акцията в "Росенец" разпали спор между Плевнелив и Христо Иванов

13:41, 29 юли 20 / Политика 25 1574 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Бившият президент Росен Плевнелиев призова политическите лидери да сключат пакт за почтеност и да разчистят листите си до изборите. Според него само по този начин ще се справят съмненията от задкулисие.

ГЕРБ трябва да изчистят, но и Христо Иванов трябва да изчисти зависимостите си от Костов, например. Аз не правя голяма разлика между Костов и Доган при положение, че Костов е човекът, който даде цялата икономическа власт в България на олигарсите.“, казва бившия президент.

Христо Иванов поиска право на отговор и пред bTV каза, че Плевнелиев е направил редица неверни внушения. Лидерът на "Да, България" отхвърли твърденията, че акцията на "Росенец" е съгласувана с президента Радев и с НСО, както и че конституционните промени, които са довели до избора на Иван Гешев за главен прокурор, са направени по "правилата на Иванов".

Пътят до парк "Росенец" остава общински

Снимка:БГНЕС

Плевнелиев гостува в предаването „Тази сутрин“ на bTV, където коментира и настоящия президент Румен Радев. Според Плевнелиев Румен Радев не работи на длъжността „президент“, а се бори за властта и рано или късно ще го видим с нов политически проект.

Плевнелиев: Радев не разбра какво е да си президент

Държавният глава към днешна дата върви по собствения си сценарий да води някаква битка за властта. До него има много популисти – Корнелия Нинова, Мая Манолова, Слави Трифонов. Всички тези хора по един популистки начин искат да яхнат тренда на популизма в Европа и да вземат властта.“, на мнение е Плевнелиев.

Смята също, че е нужно да бъдат сформирани обществени съвети и протестиращите да влязат в Министерски съвет и Президенството, като припомни, че при протестите през 2013 г., когато е бил държавен глава, е поканил протестиращи в президентската институция.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама