Пореден горещ ден, живакът скача до 39 градуса

07:00, 30 юли 20 25 1435 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Времето ще бъде слънчево, в низините след обяд - горещо. В повечето райони от страната максималните температури ще са между 34 и 39 градуса. НИМХ обяви жълт код за високи температури в областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Велико Търново, Ловеч, Габрово, Русе, Търговище, Разград, Силистра, Шумен, Добрич, Кюстендил, Кърджали, Благоевград, Пазарджик, Пловдив, Стара Загора, Сливен, Ямбол и Хасково.

По Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури на въздуха ще са 30-33 градуса. Температурата на морската вода е около 27 градуса. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

В планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от север-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 26 градуса, на 2000 метра - около 19 градуса.

В петък все още ще бъде горещо, преди обяд над по-голямата част от страната - и слънчево. По-късно облачността от запад ще се увеличава. Ще се появи слаб северозападен вятър. Към края на деня на отделни места в Западна и Северна България ще превали и прегърми. През нощта срещу събота явления ще има и на изток. В събота от северозапад, в източната половина от страната - от север-североизток, ще проникне относително по-хладен въздух. На места, повече в източната половина от страната и Рило-Родопската област, отново ще превали и прегърми.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама