Майстор по кикбокс е новият шеф на НСО

14:27, 29 юли 20 25 2244 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Държавният глава Румен Радев освободи Красимир Станчев от длъжността началник на НСО и назначи на негово място заместникa му – полк. Емил Тонев, считано от 31 юли 2020 г., съобщиха от президентската институция.

До смяната се стигна, след като Радев поиска оставката на Станчев след случая в „Росенец“ и изявлението му, че президентът публично му е отказал сътрудничество.


Снимка: БГНЕС

Емил Тонев е петият шеф на НСО по време на мандата на Румен Радев. Ангел Антонов бе освободен на 13 февруари 2018 г., след като прокуратурата започна проверка по сигнали, че е ловувал в ловното стопанство „Кричим“, като това е било отбелязвано като командировка. След него идва Данчо Дянков, който в края на август 2019 г. напуска заради друго предложение за работа. После в шефското кресло сяда Росен Тодоров, който остава до идването на Красимир Станчев в края на септември 2019 г.

Тонев завършва НСА с магистърска степен „Майстор на спорта по кикбокс“ през 1993 г. Кариерата му в НСО започва през 2004 г., когато е назначен в отдел „Учебен“, където пocлeдoвaтeлнo e инcпeктoр, cтaрши инcпeктoр, глaвeн инcпeктoр, нaчaлник - ceктoр и нaчaлник - oтдeл. През 2016 г. става зам.-началник на службата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама