Хиляди протестираха в Берлин срещу ограниченията заради COVID-19

15:22, 03 авг 20 25 2797 Шрифт:
Редактор:

Хиляди протестиращи се събраха в събота в Берлин срещу коронавирусните ограничения, въведени заради увеличените случаи на коронавирус в Германия, съобщи Евронюз.

Тълпа от хора, много от които не носеха маски, марширува от Бранденбургската врата по широкия булевард, който минава през градския парк „Тиргартен“.

Демонстрацията беше озаглавена „Краят на пандемията: ден на свободата“.

Протестиращите издигнаха плакати, промотиращи конспиративни теории като „Корона, фалшива тревога“ и имаше скандирания „ние сме тук и крещим, защото ни ограбват свободата“.

Издигнати бяха и плакати с надпис: „Принудени сме да носим намордник“ и „Естествена защита вместо ваксинация“, предава БГНЕС.

Досега Германия се справи по-добре от някои свои европейски съседи по време на епидемията, като 210 000 потвърдени случая и около 9 100 смъртни случаи са били приписани на COVID-19, според данни на университета „Джонс Хопкин“.

Италия удължи 14-дневната карантина за идващите от България

Страната облекчи мерките за блокиране от края на април, но правилата за социална дистанция остават в сила, както и изискването за носене на маски в обществения транспорт и в магазините.

През последните няколко седмици броя на инфектираните се повиши и Лотар Вилер, президентът на германския Институт за здравен надзор „Робърт Кох“, изрази тревога.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама