3 години от подписването на Договора за добросъседство със Скопие

17:00, 01 авг 20 / Политика 25 2888 Шрифт:
Редактор:

Днес се навършват 3 години от подписването на договора за добросъседство, приятелство и сътрудничество със Северна Македония.

По този повод пред агенция Макфакс тогавашният премиер на страната Зоран Заев заяви, че с документа е създаден модел, с който споделеното минало е поставено като основа за по-добро бъдеще.

Заев изтъква, че договорът е донесъл на страната членство в НАТО и е отворил вратата за преговори за присъединяване към Европейския съюз.

Зоран Заев: България се бори за нас

На сайта на българското Министерство на външните работи е публикувано Изявление по повод 3 години от подписването на Договора за приятелство, добросъседство и сътрудничество с Република Северна Македония, предава БНР.

Преди 3 години Република България и Република Северна Македония отвориха нова страница в своите отношения. Подписването на Договора за приятелство, добросъседство и сътрудничество на 1 август 2017 г. ще остане като едно от най-важните събития в съвремието на нашия регион, пише в изявлението.

Документът призна нашата обща история и очерта принципите и пътищата за развитие на сътрудничеството във всички области, отчитат от МВнР.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама