Григор Димитров с първа победа в Ница

17:16, 01 авг 20 / Спорт 25 2308 Шрифт:
Редактор:
Григор Димитров постигна първа победа на демонстративния турнир на твърди кортове от сериите "Ultimate Tennis Showdown" в Академията на Партик Муратоглу във френския град Ница. Димитров надделя над представителя на домакините Никола Маю с 3:1 части (14:11, 13:15, 15:14, 12:10) в последния си трети мач от груповата фаза на надпреварата. През миналия уикенд хасковлията допусна две поражения от друг французин Ришар Гаске и от испанеца Фелисиано Лопес. 
 
Българинът направи ключова серия от 9 поредни точки, след която поведе с 14:6 по пътя към успеха в първата 10-минутна част. Във втората хасколвията стартира лошо и изоставаше с 1:5, но постепенно навакса. При 13:14 Димитров можеше да изравни, но сбърка лесна топка на мрежата и това позволи на Маю да изравни, съобщава БНР.
 
В третата част българинът навакса пасив от 7:12 точки, а при 13:14 той имаше сервис 5 секунди преди края. Димитров успя да изравни, а след това спечели и решаващата допълнителна точка, за да поведе отново в резултата.
 
В четвъртата част хасковлията отново навакса пасив от 1:5 точки, а с четири поредни точки той стигна и до обрат за 11:9. Маю взе следващото разиграване и имаше последен сервис, за да изравни, но допусна двойна грешка.
 
 
"Чувствам се добре. Това беше един от най-горещите дни откакто съм тук. Играл съм няколко пъти срещу Нико, винаги е удоволствие. Това е един от онези дни, в които разликата идва от едва няколко точки, но и форматът е такъв. Хареса ми да играя в този турнир. Удоволствие е, че бях тук. Сега здравето ми е най-важното. Имаше дни, в които не се чувствах добре. Нямах достатъчно енергия, но каквото и да се случи в следващите месеци най-важното е, че отново съм на корта и мога да се състезавам",  коментира българинът след мача. 
Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама