Никой не е задържал буса на "Системата ни убива", заявиха от СДВР

11:48, 02 авг 20 25 2340 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

„Бусът на майките от "Системата ни убива" не беше допуснат от полицейските сили, тъй като СДВР има ясно изразена позиция – през това кръстовище се пропускат само автомобили, които след обстоен преглед и заявление от шофиращите, декларира, че носи вода и храна на протестиращите. Принципната ни позиция е, че ако бяхме пропуснали този бус, трябваше да пропуснем и други автомобили”, заявиха от полицията на брифинг.

Напрежение на протеста: Полицията блокира бус на „Системата ни убива”

"Вчера се проведе поредното нерагламентирано масово мероприятие, започващо пред Президентството, което след това премина в шествие. Както виждате всеки ден то има различни маршрути. В Столична община беше заявено автошествие от гражданската инициатива „Системата ни убива”. То бе с определен маршрут", съобщиха още от СДВР.

Служите на реда обясниха, че към 22:20 часа, след завършване на регламентираното автошествие, бусът се насочва към кръстовището на СУ. След което е спрян от полицейски служители, за да бъде заявено накъде иска да се отправи.

Протестиращи опънаха трети палатков лагер пред Софийския университет

От СДВР са на мнение, че тъй като събитието е било в тъмната част на деня, на лице са били множество предпоставки за произшествие и инциденти.

"На управляващите буса беше заявено, че той може да поеме в която и да е посока, различна от "Орлов мост". Никой не го е задържал", обясниха от СДВР. 

От столичната полиция заявиха, че считат поведението на протестиращите от съботната вечер като провокация.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама