Феновете на ЦСКА намекнаха за протести, ако не се допусне публика по стадионите

13:28, 03 авг 20 / Спорт 25 1749 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Новият футболен сезон у нас стартира след дни, а феновете на ЦСКА поставиха ясно искането си да им бъде позволено да гледат мачовете на стадиона.

След финала за Купата на България между победителя "Локомотив" Пловдив и ЦСКА в началото на юни, бяха регистрирани доста заразени с коронавирус, присъствали на мача или празненствата след него. Това доведе до решение оставащите срещи от шампионата, както и първите от новата кампания, да се играят пред празни трибуни.

Всички спортни мероприятия продължават да се провеждат без публика

В отворено писмо до министър-председателя Бойко Борисов, министъра на младежта и спорта Красен Кралев, Професионалната футболна лига, Българския футболен съюз и Районната здравна инспекция - София, футболните привърженици обявиха, че искат да им бъде позволено да се завърнат по трибуните. В противен случай те заявиха, че ще наблюдават срещите на "алтернативно място, което може и да не се хареса на всички".

Като доводи за отваряне на стадионите за фенове, феновете посочват, че нощните заведения работят с клиенти на закрито, а в последните 26 дни в центъра на София се организират протести, на които не се спазва социалната дистанция, съобщи bTV.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама