Кратки валежи с гръмотевици над Западна България

07:00, 06 авг 20 25 2090 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Над Западна България ще продължи да се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. Над Източна България времето ще остане слънчево. Ще духа до умерен, в източните райони - временно силен, вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са между 30 и 35 градуса.

Жълт код за силен вятър е обявен за 13 области на страната - Плевен, Велико Търново, Русе, Силистра, Разград, Търговище, Шумен, Добрич, Варна, Бургас, Ямбол, Сливен и Стара Загора.

Над Черноморието ще е слънчево. Ще духа умерен, временно силен вятър от изток-североизток. Максимални температури на въздуха - 27-29 градуса. Температурата на морската вода е 26-27 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над масивите от Западна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевични бури. Ще духа умерен до силен юг-югоизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 21, на 2000 метра - около 13 градуса.

През следващите два дни в Източна България времето ще остане предимно слънчево и с високи температури. Ще продължи да духа умерен, в петък и събота - и силен, вятър от изток-североизток. Над западната половина от страната въздушната маса ще се задържи неустойчива; ще продължи развитието на купесто-дъждовна облачност и главно в часовете след обяд и преди полунощ ще има краткотрайни валежи: в петък на повече места в Западна и Централна България, а в събота - главно в Югозападна България и планините.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама