Сблъсъци и напрежение съпътстваха конференцията на ГЕРБ

13:43, 05 авг 20 25 2647 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Протестиращи блокираха пътя към "София Тех Парк" малко преди старта на Националната среща на ГЕРБ. Те посрещнаха участниците в партийното мероприятие с освирквания и скандирания „Мафия“ и „Оставка“.

Борисов готов да си тръгне, но няма да е днес

След като срещата започна млад мъж бе нападнат, а стативът на телефона му счупен. Един от протестиращите пък успя да се доближи до периметъра на събитието и скандира нецензурни думи докато течеше изказването на Борисов. Лидерът на ГЕРБ реагира с думите: "Има и такива", а протестиращият бе отведен от охраната.

Журналистът от „Свободна Европа“ Полина Паунова стана обект на грубо и агресивно поведение на млади момчета с баджове на ГЕРБ. Тя бе блъскана, а телефонът, с който снимаше на три пъти издърпан от ръцете ѝ и изхвърлен.

Районът около „София Тех Парк“ бе охраняван от СДВР, а полицейските служители заявиха, че реагират на сигнали за напрежение между протестиращи и участници в партийния форум, както и за затруднено движение.

След края на събитието участниците в срещата на ГЕРБ отново бяха посрещнати от протестиращи. Наложи се жандармерията да освобождава кръговото кръстовище в района на 4-ти км, за да могат партийните активисти да си тръгнат. Полицията направи верига зад пешеходната пътека, но се стигна до сблъсъциавтомобил на делегат от ГЕРБ мина през крака на един от протестиращите и бе нападнат от събралите се демонстранти, а един от прозорците му – счупен.

В позиция до медиите от ГЕРБ се разграничиха от провокациите. латени провокатори пробиха охраната на форума и влязоха в пререкания както с членовете на ГЕРБ, така и с протестиращите граждани", заявиха от партията и уточниха, че не са наемали допълнителна охрана за събитието. 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама