Гръцки остров е под карантина

14:19, 07 авг 20 / Свят 25 2588 Шрифт:
Антония Руменова Редактор: Антония Руменова

Извънредни ограничителни мерки се въвеждат на гръцкия остров Порос, в Сароническия залив южно от Атина, заради увеличаването на случаите на коронавирус, съобщи телевизия Скай, цитирана от БТА.

Заповедта за мерките е издадена от заместник-министъра по гражданската защита Никос Хардалиас и в координация с ръководителя на научната група за коронавируса проф. Сотирис Циодрас.

По силата на мерките се забранява всякакво събиране на публични и на частни места на групи от над 9 души, а всички магазини и заведения ще затварят в 23 часа. Носенето на маска навсякъде става задължително - както на закрито, така и на открито.

Забраняват се партита на обществени места, панаири, църковни шествия, пазари на открито и т.н. В заведенията се забранява на една маса да сядат повече от 4 души, освен ако са роднини от първа степен, когато броят им може да бъде до 6. Ограничителните мерки се въвеждат за срок от 10 дни.

На острова с население около 4000 души през последните дни бяха установени 13 случая на коронавирус. Островните общности се смятат за особено уязвими.

В Гърция няма да има втора карантина, имало план Б

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама