Българинът гледа на златото като защитна инвестиция

10:39, 08 авг 20 25 2043 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Кризата с коронавируса и неизвестността са сред основните причини за покачването на цените на златото, които през последните седмици достигнаха рекордни стойности. Още в края на 2019 г. пазарът на злато премина в бича фаза и цените започнаха плавно да нарастват. Пандемията от коронавирус само допълнително изостри и ускори процесите, заяви пред БГНЕС д-р Валентина Григорова-Генчева, директор на „Злато и нумизматика“ във Fibank.

Първата половина на тази година беше период, изключително напрегнат за всички дилъри на благородни метали. Преминахме през затруднения с доставките, липсата на наличности, липсата на транспорт, който да достави инвестиционното злато не само до България, но и до други държави”, коментира тя и допълни: „Оптимистичното е, че за нас това беше най-силният период от началото на дейността ни в далечната 2001 г. – с най-добри търговски обороти, с висок приход, с много засилен клиентски интерес не само в София, но и във всички части на страната”.

Все още българинът гледа на златото като на един много сериозен защитен инвестиционен инструмент, особено по време на криза, рецесия и финансови затруднения”, каза още Валентина Григорова- Генчева.


Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама