Божков: Де факто не съм бягал

13:55, 08 авг 20 25 2753 Шрифт:
Биляна Иванова Автор: Биляна Иванова

Хазартният бос в изгнание Васил Божков публикува ново видео във Facebook, в което отговаря на въпроси, които хората го били питали. Видеото започва с хаштага, който напоследък използва във всички свои публикации- #Бъдете здрави. Бизнесменът говори от кожено кресло, с пура в ръка.

Съществувам и се развивам въпреки политиците, заяви Васил Божков

Въпрос: какво се случи в Дубай? „Де факто не съм бягал“, заяви Божков и разказа как долетял до Дубай по работа с Георги Попов. Оттам трябвало да тръгнат за Тайланд, където имали планувана почивка с бизнесмените Бобокови. Като разбрал, че са започнали обиски в офисите му, плановете се променили.

Заповедта за ареста ми е издадена незаконно“, коментира бизнесменът и допълни, че първо е държан в ареста, а после в затвор в Абу Даби. „3 седмици стоях там без да имам право на телефонен разговор, никой не разбра къде съм, нямах затворническа карта, въобще- не съществувах“. Намерих приятели в затвора и от техния телефон се обадих на местен адвокат“.

Божков определи историята с фурмите от Дубай като „най-обикновена спекулация на Шиши, може би и на Бойко“. „Сделката не е на държавно ниво, а частна, с опит да се прикрие под формата на междудържавни отношения. Скриха министър Емил Караниколов все едно е под карантина“.

Първи министър под карантина

Не съм в чужбина по желание. Много хора също не са по желание, но те поне могат да се върнат, когато си поискат, а аз не мога“, завършва видеото и следва надпис да очакваме продължение.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама