Европейски страни отчитат ръст на новите случаи на Covid-19

14:50, 12 авг 20 25 2221 Шрифт:
Антония Руменова Редактор: Антония Руменова

Все повече европейски страни отчитат сериозен ръст на новите случаи на Covid-19.

Франция, Великобритания и Испания отбелязват пик на болните. Само за вторник новите случаи в Испания са над 1 400. В Сарагоса армията издигна полева болница, за да помага в борбата с коронавирус.

Новите случаи на коронавирус във Франция са се увеличили почти двойно за последното денонощие. Здравните власти съобщават за близо 1 400 нови заразени. Властите удължават редица забрани, сред тях и тази за събития с над 5 000 участници. Премиерът Жан Кастекс предупреди за повишен риск от ново разрастване на епидемията и обяви, че ще бъде максимално разширено задължителното носене на маски на обществени места, съобщи Нова телевизия.

Маските на открито вече са задължителни в Париж

В Белгия ситуацията също е сериозна, а от днес в Брюксел се въвежда задължително за носене на маска на всички обществени места. Решението е оправдано с преминаването на прага от 50 новозаразени с Covid-19 на 100 000 жители на общината в последната седмица

Новото задължение не се отнася за хора, които спортуват или които полагат тежък физически труд. Мярката не засяга също децата до 12 години и хората с увреждане, което не позволява носенето на маска.

В последната седмица броят на новозаразените в столицата е нараснал с една трета спрямо предходните седем дни, сочат данните, пишат Dir.bg. От началото на август в Брюксел са били открити над 660 болни, уточняват здравните власти.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама