Борисов се похвали: Увеличаваме доходите и строим без да теглим заем

15:18, 19 авг 20 / Политика 25 1137 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

По данни на Европейския център за профилактика и контрол върху заболяванията България бележи 32.8% спад в заболеваемостта от COVID-19 в сравнение с последните две седмици. За същия период Хърватия има ръст на заразените с 181%, Франция - 106%, Нидерландия 46% и Гърция 51%, съобщи във Facebook премиерът Бойко Борисов.

Докато пандемията в целия свят расте, България е една от малкото страни, които я управляват правилно. Ние първи въведохме ограничителни мерки. Te бяха гъвкави и така икономиката продължи да работи. Реорганизирахме индустрията си, презапасихме се със защитни средства и лекарства. Гарантирахме, че болниците ще издържат на натиска. В същото време благодарение на разумната си финансова политика, държавата продължава да отпуска средства за социално-икономически мерки в отговор на кризата“, заяви премиерът.

В момент, в който световните икономики отчитат рекорден спад, ние подпомагаме индустрията, гражданите, увеличаваме доходите и строим в цялата страна. И всичко това - без да сме теглили заем“, подчерта Борисов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама