Нощна блокада за час при Водната палата в Пловдив

07:40, 22 авг 20 25 2244 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Повече от един час остана блокирано кръстовището на Водната палата в Пловдив.  Изненадващата нощна блокада бе наложена за морална подкрепа на протестиращите в града, казаха организаторите от София.

На място бяха Арман Бабикян и Николай Хаджигенов от "Отровно трио", с тях бе и Димитър Делчев от Движение "България на гражданите", предаде БНР. 

44-и ден на недоволство: "Отровното трио" с призив да не се подават уведомления за протестите

Основното кръстовище  с фонтана на бул. "Цар Борис Трети Обединител" и бул. "Марица - юг" в Пловдив бе блокирано след 23 часа. Демонстрантите паркираха автомобилите си така, че да не може да осъществява движение през пътя.

През автомобилната блокада се пропускаха линейки и автомобили, в които има малки деца.

На протеста имаше и хора от София, Хасково, Стара Загора и Казанлък. Според тях тази акция е в знак на солидарност с пловдивчани. На мястото пристигна патрул на полицията, но няколко минути по-късно си тръгна.

Блокадата вече е вдигната и движението е нормално. 

В четвъртък в близост до това място жителите на града под тепетата изградиха палатков лагер. Няколко часа по-късно той беше премахнат от силите на реда, а хората се оплакаха от полицейско насилие. От МВР информираха, че са проверили 30 души, за 10 от тях е установено, че са с криминални прояви. От проверените за алкохол, шестима са дали положителни проби. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама