От АПИ отричат да се ремонтират здрави пътища

10:15, 22 авг 20 25 1339 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Вчера bTV съобщи, че започва основен ремонт на Подбалканския път между Карлово и село Васил Левски. Стойността на ремонта е 12 млн. лв., като ще бъде преасфалтиран участък, който няма нито една дупка. В отговор от АПИ заявиха, че не се ремонтират здрави пътища. „Обновяването на участъци от Подбалканския път и на трасето за Кръстова гора е необходимо за безопасността на пътуващите“, категорични са от пътната агенция.

Ремонтират участък без дупки от Подбалканския път за 12 млн. лв.

Определените като "здрави" пътища са с амортизирана настилка, слаба носимоспособност, множество пукнатини, деформации, нарушено отводняване, стари мантинели”, уточниха от АПИ и допълниха, че въпросният проект предвижда полагане на геомрежа за усилване на пътната конструкция, цялостна подмяна на асфалтовата настилка и подобряване на отводняването. Трасето ще е с нови бетонови бордюри, облицовани окопи, мантинели, знаци и маркировка.

Подбалканският път е алтернативно трасе на автомагистрала "Тракия". По  него ежедневно преминават над 10 000 превозни средства. Преди 17 г. е обновен горният асфалтов пласт, но с това не се подобрява носимоспособността му - важен елемент за безопасната експлоатация на трасето.

Строителните работи трябва да завършат до края на септември.

Снимки: АПИ

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама