46-и ден на протести: Памперси с надпис "оставка" пред Министерски съвет

21:30, 23 авг 20 25 2326 Шрифт:
Биляна Иванова Автор: Биляна Иванова

За 46-и ден граждани излязоха на протест срещу правителството и главния прокурор. Исканията им са непроменени- оставки на кабинета и Иван Гешев, предсрочни избори, машинно гласуване и промяна в Конституцията. Остават затворени кръстовищата при Ректората на СУ, на площад „Независимост“ и на „Орлов мост“.

Снимка: БГНЕС

Протестиращите хвърляха памперси с надпис "оставка" по сградата на Министерски съвет. Майките от "Системата ни убива" окачиха пинята във формата на тиква с лика на премиера Бойко Борисов. 

Снимки: БГНЕС

Традиционното протестно шествие стигна до "Орлов мост". Там организираха излъчване на финала на Шампионска лига между ПСЖ и Байерн Мюнхен. 

В последните дни на бул. „Ситняково“ се събират хора на контрапротест. Те настояват движението по ключовите места в центъра на София да бъде освободено. От понеделник контрапротестът ще обхване още една точка - Пилоните пред НДК, където ще се събират подписи с искане за импийчмънт на президента Радев като "разединител на нацията". В четвъртък идната седмица се предвижда контрапротестът да прерастне и в шествие от НДК до сградата на президентството, предаде БНР. 

Ден 45: Свещи пред Министерски съвет и джипчета играчки за Борисов

Протестно шествие във Варна. Граждани с български знамена скандираха "Оставка". Недоволни се събраха и в Пловдив, а в Русе събират подписи за оставката на кабинета. 

На 2 септември се очаква масова демонстрация в София. Протестът се организира под надслов „Велико народно въстание“. Тогава депутатите се връщат от ваканция и ще стане ясно дали ГЕРБ са събрали нужните подписи, за да входират проекта на нова конституция и искането за свикване на Велико народно събрание.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама