Ден 48: Протестиращите изсипаха мъртва риба пред Министерския съвет

22:04, 25 авг 20 25 4442 Шрифт:
Автор:

48 ден на протести срещу правителството и главния прокурор. Остават блокирани трите ключови кръстовища в центъра на София - пред Министерски съвет, пред Ректорана на СУ и "Орлов" мост.

Традиционно след 19:00 часа протестиращите започнаха да се събират на площад "Независимост".Те изсипаха пред сградата на Министерски съвет няколко кашона с мъртва риба, като посланието е „Рибата се вмирисва откъм главата”.

Основната тема, която се обсъжда в палатковите лагери са консултациите в НС за нова Конституция. Според демонстрантите основният закон може да бъде променен, но нямат довереи на управляващите. Те искат промяната да се случи след оставка на кабинета и предсрочни избори.

На страницата си във "Фейсбук" инициаторите на протестите от 'Отровното трио" призоваха всички, които ще се включат на 2 септември в т.нар. Велико народно въстание да са с бели тениски.

"Бели тениски за черни дни. Бели дрехи за черна власт", написаха те.

След 21.30 часа протестиращите се отправиха на обичайното си шествие, като преминаха по жълтите павета от президентството до Орлов мост, за да се присъединят към блокадата на ключовото кръстовище.

Във Варна се провежда традиционното протестно шествие. То стигна до офиса на НФСБ, където протестиращите хвърляха яйца по него и скандираха „Домати и яйца до оставката“.

Поводът е нападки от страна на партията към протестиращите, отправени по-рано днес. В началото на днешната демонстрация беше обявено, че в града се готви масов протест на 1 септември, ден преди този в София.

Днешната демонстрация преминава без напрежение. Отново полицията отсъства, но пък сред протестиращите има стюарди, които се грижат да няма проблеми

Пред пилоните на НДК се събраха няколко човека на контрапротест срещу блокадите в столицата. Те събират и подписи, които ще разпратят из институциите.

Както TOPNOVINI.BG съобщи, силен вятър, придружен с пороен дъжд разрушиха част от тентите и палатките на протестиращите в района на Софийския университет.

Ключови думи
Напишете коментар
Коментари: 1
1 Соларис 00:09, 26 авг 20

bg-biblioteka.blogspot.com

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама