"Демократична България" иска проверка на приватизацията на "Булгартабак"

14:20, 27 авг 20 / Политика 25 2489 Шрифт:
Биляна Иванова Автор: Биляна Иванова

Съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов се включи на живо от благоевградското село Изгрев (преди Айдарово) и потърси складовата база на „Булгартабак“. Холдингът бе придобит от фирми, свързани с депутата от ДПС Делян Пеевски, като всички производства вече са затворени. 

Оказа се, че в имота се съхраняват будки на „Лафка“- компанията на Пеевски, която фалира заради забраната за частни лотарии. Обектът се охранява от фирмата „Ипон“, създадена от Бойко Борисов. Охранителят потвърди пред Христо Иванов, че там се съхраняват машини за производство на тютюневи изделия, но не и дали се складира готова продукция.

Главният прокурор обяви, че прокуратурата ще се занимае с 28 приватизационни сделки, въпреки че за тях е изтекла давността“, припомни съпредседателят на „Демократична България“ и допълни, че сделката за „Булгартабак“ е пример за това „как бе направена приватизацията и как не трябваше да бъде направена“.

Гешев: Не проверяваме частни бизнеси, а сделки от Прехода

Според Христо Иванов някои от ангажиментите по приватизационния договор за „Булгартабак“ още са в сила. „Много ни е интересно дали Иван Гешев е включил сделката с „Булгартабак“ в предмета на своите проверки и интерес“, коментира той.

От „Демократична България“ ще сезират прокуратурата и Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол с призив за проверка дали се изпълняват следприватизационните ангажименти по договора за „Булгартабак“.

Не ни интересува просто поредната далавера. Далавери в България безкрайно много, за съжаление. Политически ни интересува моделът, който най-добре се описва с името Делян Пеевски. Разбира се, не се изчерпва с него. Моделът, в който българските институции са впрегнати да си затварят очите и да обслужват задкулисието на Доган и Пеевски, на Сарая. ГЕРБ ужким дойде на власт да се бори с този модел, но всъщност през всичките тези години управлява в една неназована и необявена корупционна коалиция с ДПС, особено с Пеевски. Моделът, в който по документи пише едно, на практика друго“, заяви Христо Иванов.

 

 

Напишете коментар
Коментари: 5
1 Анонимен 16:09, 27 авг 20

А проверка за Каолин на Прокопиев

2 Solaris 17:14, 27 авг 20

bg-biblioteka.blogspot.com

3 Албена 13:53, 28 авг 20

ДБ като са започнали да искат проверки, поне да докарат нещата докрай. След Булгартабак да обърнат внимание и на "Каолин" и "Дамяница", но Ицето няма да събере толкова смелост да се намеси при Прокопиев.

4 Телерик 18:12, 30 авг 20

Права си, че Христо Иванов няма да посмее да поиска проверки на далаверите на Иво Прокопиев, който е негов покровител.

5 Дидо 18:58, 30 авг 20

Ах каква гнусна подлога е тоя

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама